ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ image
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε διάφορες ενασχολήσεις που να ενισχύουν την σωματική δραστηριότητα. Είναι αποδεδειγμένο ότι , η σωματική άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά, πέρα από την σωματική ανάπτυξη, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και πολλά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

❤ Η άσκηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» σημαντικά τα οστά, οι μυς και οι αρθρώσεις τους.

❤ Παράλληλα με την ενδυνάμωση του σκελετικού και του μυϊκού συστήματος, η άσκηση βοηθάει στην ενδυνάμωση και του καρδιαγγειακού συστήματος.

❤ Η φυσική δραστηριότητα έχει, επίσης, σχετιστεί με πολλαπλά ψυχολογικά οφέλη για τα παιδιά. Έχει βρεθεί ότι βελτιώνει αισθητά τον έλεγχο του άγχους και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης και εκδήλωσης συμπτωμάτων κατάθλιψης

❤ Σε κοινωνικό επίπεδο, η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και ειδικά σε ομαδικά αθλήματα έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα παιδιά στη γρηγορότερη και ουσιαστικότερη κοινωνικοποίησή τους, παρέχοντάς τους ευκαιρίες για αυτοπροβολή, «χτίζοντας» την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας αισθήματα συνεργασίας και ομαδικότητας.