Φιλοσοφία imageΦιλοσοφία image
Στο forest school εργαζόμαστε καθημερινά, για να προωθήσουμε το σεβασμό μεταξύ των παιδιών αλλά και το σεβασμό τους για το περιβάλλον. Ενθαρρύνουμε τις υπαίθριες δραστηριότητες και την περιέργεια στον έξω κόσμο. Έχουμε ημέρες φύσης και εκδρομών σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να αναπτύξουν την αγάπη τους και το σεβασμό για τη φύση. Προσφέρουμε στα παιδιά ένα περιβάλλον που εμπνέει την ευχαρίστηση και την περιέργεια να αναπτυχθούν.

Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι ισορροπημένο, έτσι ώστε τα παιδιά να εξοικειώνονται εύκολα με το πρόγραμμα και τη ρουτίνα του σχολείου, προσφέρονται πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι, δραστηριότητας και εξερεύνησης. Παρέχουμε στα παιδιά ένα διεγερτικό, θετικό, ενθαρρυντικό, ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, έτσι αισθάνονται σίγουρα για την ικανότητά τους να διερευνούν νέα πράγματα, να αλληλεπιδρούν, να κοινωνικοποιούνται και να μαθαίνουν μέσω νέων δραστηριοτήτων και νέων εμπειριών.

Δίνουμε έμφαση σε δραστηριότητες που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη σωματική αλλά και τη ψυχική τους υγεία όπως επίσης και να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και να αγαπήσουν τη φύση.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι ένα μέσο για να καταφέρουμε να αναπτύξουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση, λειτουργεί ως βασικό μέσο για την οικοδόμηση του νέου περιβαλλοντικού ήθους, οδηγώντας παράλληλα στη διαμόρφωση καινούργιων αξιών , στάσεων και συμπεριφορών στα άτομα και στις κοινωνικές ομάδες. Κάθε μέρα έχουμε συλλογή ιδεών στον χώρο της οργανωμένης δραστηριότητας .
Στη συλλογή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε και να ακούσουμε τις σκέψεις και τις ιδέες των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν να μιλούν σε ομάδες και να ακούνε ο ένας τον άλλον. Η συλλογή ιδεών-συζήτηση αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινής δουλειάς, καθώς δημιουργείται η αυτοεκτίμηση και η ταυτότητα των παιδιών.

Οι παιδαγωγοί του forest school είναι έμπειροι πτυχιούχοι Νηπιαγωγοί και Βρεφονηπιοκόμοι πιστοποιημένοι γνώστες πρώτων βοηθειών, όπου με συνεχή επιμόρφωση και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, φροντίζουν τα παιδιά με πολλή αγάπη.